Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: 2.500 de contracte semnate pe apelul pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe

Miercuri, 26 iulie 2023, a avut loc ceremonia de semnare a contractelor finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, apelul de proiecte „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitare și a unităților conexe”.

La acest eveniment au fost prezenți Prim-Ministrul României, Marcel Ciolacu, Președintele Senatului, Nicolae Ionel Ciucă, Ministrul Educației, Ligia Deca, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian-Ioan Veștea și peste 100 de aleși locali din toată țara, primari și președinți ai consiliilor județene.

„Astăzi ne aflăm în fața celei mai mari investiții de până acum în modernizarea infrastructurii educaționale a unităților de învățământ din România. Peste un miliard de euro din Programul Național de Redresare și Reziliență vor fi folosiți pentru dotarea a peste 5.600 de școli, grădinițe, laboratoare de informatică și de științe, cabinete școlare, ateliere de practică.

Prin semnarea celor 2.500 de contracte facem un pas important în direcția unui sistem de învățământ modern, accesibil tuturor copiilor și tinerilor din România, dar mai ales capabil să-i ajute pe tinerii români să-și dezvolte competențele relevante pe piața muncii. În final, doresc să le mulțumesc doamnei ministru Ligia Deca, domnului președinte Nicolae Ciucă, tuturor președinților de consilii județene, primarilor și celor implicați în acest proces pentru eforturile depuse.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Sursa: Guvernul României

Vizualizări: 387