Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MDLPA: S-a deschis cea de-a doua sesiune de depunere a cererilor de finanțare pentru Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat

Începând de astăzi, 1 august 2023, Ministerul Dezvoltării a deschis cea de-a doua sesiune de depunere a cererilor de finanțare pentru Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat.

Beneficiarii pot încărca documentele necesare pentru accesarea fondurilor puse la dispoziție în platforma digitală investitii.mdlpa.ro. Platforma este disponibilă beneficiarilor fără a avea un termen limită pentru depunere.

Bugetul alocat este de 500 milioane de lei credite de angajament și au fost solicitate încă 3 miliarde de lei la rectificarea bugetară pentru semnarea contractelor de finanțare.

În cazul în care fondurile de la bugetul de stat sunt insuficiente pentru încheierea contractelor de finanțare, autoritățile publice locale pot decide finanțarea investițiilor din bugetele locale sau alte surse legal constituite.

Ministerul Dezvoltării derulează Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat începând cu anul 2023, iar finanțarea este de 100%. În perioada 3 ianuarie – 20 februarie, a fost deschis primul apel de proiecte pentru Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, în urma căruia au fost depuse cereri de finanțare pentru consolidarea seismică a 366 de clădiri. Până în prezent au fost semnate 4 contracte de finanțare în valoare de 60 de milioane de lei. Programul este unul multianual, de interes și utilitate publică, derulat în conformitate cu prevederile Legii nr. 212/2022, și, în cadrul programului, vor fi incluse atât clădirile de locuințe multietajate, cât și clădirile publice, încadrate în clasa de risc seismic RsI sau RsII.

Sursa: MDLPA

Vizualizări: 724