Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fondul pentru Modernizare: Ghidul pentru producerea energiei din surse regenerabile pentru autoconsum - sector public, lansat în consultare!

Ministerul Energiei a lansat vineri, 11 august 2023, spre consultare publică Ghidul solicitantului privind Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum aferent apelului de proiecte pentru solicitanții din sectorul public.

Solicitanți eligibili:

  • Unitățile Administrativ Teritoriale, Sub-unitățile Administrativ Teritoriale, Unitățile și subunitățile din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională, Instituții publice, Persoanele juridice de utilitate publică constituite în baza Legii nr. 69/2000 a educaţiei fizice şi sportului, cu modificările și completarile ulterioare, Cultele recunoscute oficial în România, potrivit prevederilor Legii nr. 489/2006 privind libertatea religioasă și regimul general al cultelor, republicată, cu elementele componente ale acestora, Instituțiile de învățământ superior de drept public, potrivit prevederilor Legii educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, Institutele, centrele și stațiunile de cercetare dezvoltare de drept public, potrivit prevederilor O.G. nr. 57/2002 privind cercetarea științifică și dezvoltarea tehnologică, cu modificările și completările ulterioare.

Pot fi eligibile și parteneriatele dintre entitățile de mai sus având același regim juridic și domeniu de activitate.

Bugetul total estimat al schemei de sprijin multianuale este echivalentul în lei a 500.000.000 euro.

Acțiuni finanțabile

În cadrul apelului de proiecte pentru selecția de proiecte vor putea fi finanțate prin grant proiecte care au ca obiectiv:

  • realizarea capacităţilor noi de producere energie electrică din surse eoliene;
  • realizarea capacităţilor noi de producere energie electrică din surse solare;
  • realizarea capacităţilor noi de producere de energie electrică din surse hidro.

Perioada de consultare publică este de 30 zile calendaristice de la data publicării pe site-ul Ministerului Energiei.

Persoanele sau entitățile interesate vor putea formula observații și propuneri, care vor fi transmise la adresa de e-mail: fonduri.europene@energie.gov.ro.

Documentele sunt disponibile aici.

Sursa: Ministerul Energiei

Vizualizări: 1863