Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Un nou apel lansat pe PR Nord-Vest pentru proiecte din domenii de specializare inteligentă

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Nord-Vest 2021-2027 (REGIO Nord-Vest), a publicat vineri, 25 august 2023, Ghidul Solicitantului 111 – Proiecte din domenii de specializare inteligentă (cercetare) pentru întreprinderi din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest.

Solicitanți eligibili sunt: 

  • Societățile constituite în baza Legii nr. 31/1990 cu modificările și completările ulterioare, care se încadrează în categoria microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii și care au desfășurat activitate pe o perioadă corespunzătoare cel puțin unui an fiscal anterior depunerii cererii de finanțare. 
  • Parteneriate constituite între întreprinderile de mai sus sau parteneriate constituite între întreprinderile de mai sus și întreprinderi mari. 

Alocarea financiară este de 23.811.306 euro.

Tipuri de activități eligibile în cadrul apelului: 

Activităţi eligibile obligatorii 

Solicitantul/liderul de parteneriat/partenerii va/vor trebui să includă în cererea de finanțare atât o activitate de CDI dintre cele menționate mai jos, inclusiv prin adoptarea tehnologiilor avansate de cercetare din cele prevăzute mai jos, cât și achiziția de echipamente, tehnologii, utilaje pentru activitățile de CDI derulate de către IMM-uri sau IMM-uri în parteneriat cu întreprinderi mari:

  • Activități de CDI, cercetare contractuală, achiziția de cunoștințe și brevete cumpărate sau obținute cu licență din surse externe, în condiții de concurență deplină;
  • Activități de cercetare industrială și/sau dezvoltare experimentală (la nivel minim de TRL3), inclusiv prin adoptarea tehnologiilor avansate, derulate de IMM-uri, sau IMM-uri în parteneriat cu întreprinderi mari, având ca scop punerea pe piață a unor produse și servicii inovatoare (inclusiv serie 0);

Activităţi eligibile conexe pot fi: 

  • Activități de realizare de studii de fezabilitate necesare pentru implementarea proiectului de cercetare, conform art. 25 din Regulamentul (UE) nr. 651/2014, cu modificările și completările ulterioare; 

Alte activități eligibile conexe, aferente Ajutorului de stat pentru inovare destinat IMM-urilor pot fi: 

  • Activități legate de obținerea, validarea și protejarea brevetelor și a altor active necorporale; 
  • Activități care presupun detașarea de personal cu înaltă calificare de la un organism de cercetare și de difuzare a cunoștințelor sau de la o întreprindere mare, care efectuează activități de cercetare, dezvoltare și inovare, într-o funcție nou creată în cadrul întreprinderii beneficiare, fără să se înlocuiască alți membri ai personalului; 
  • Activități de achiziționare a serviciilor de consultanță și de asistență în domeniul inovării, inclusiv pentru serviciile furnizate de organizații de cercetare și de diseminare a cunoștințelor, de infrastructuri de cercetare, de infrastructuri de testare și experimentare sau de clustere de inovare.

Apelul de proiecte este competitiv, cu termen limită de depunere, iar cererile de finanțare vor putea fi depuse prin sistemul informatic MySMIS 2021/2021+ în perioada: 25 septembrie 2023, ora 10:00 – 23 martie 2024, ora 10:00.

Descarcă documentele

Sursa: ADR Nord-Vest

Vizualizări: 254