Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PR SV Oltenia: Ghidul privind îmbunătățirea competitivității și a inovării în microîntreprinderi, lansat în consultare publică

ADR Sud-Vest Oltenia, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Sud-Vest (PR SV) Oltenia 2021-2027, a lansat vineri, 25 august 2023, în consultare publică Ghidul  „Îmbunătățirea competitivității și a inovării în microîntreprinderi”.

Sunt eligibile microîntreprinderile care propun investiții în mediul urban, indiferent de localizarea sediilor sociale ale acestora.

Alocarea financiară pentru acest apel de proiecte este 49.411.765 euro. 

Investițiile eligibile pentru co-finanțare prin ajutor de minimis:

  • construirea, modernizarea sau extinderea spațiilor de producție sau servicii;
  • dotarea cu echipamente și instalații industriale, mașini și utilaje sau alte tipuri de dotări specifice.

Conform ghidului, este obligatorie includerea în cadrul proiectului a unor măsuri de creștere a eficienței energetice care contribuie la reducerea consumurilor energetice sau măsuri privind economia circulară în cuantum de minimum 5% din valoarea eligibilă a proiectului, dar nu mai mult de 15% din valoarea eligibilă a proiectului.

Consultarea publică se desfășoară în perioada 25 august – 18 septembrie 2023. Observațiile și propunerile pot fi transmise la adresa de e-mail office@adroltenia.ro.

Descarcă documentele

Sursa: ADR SV Oltenia

Vizualizări: 730