Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PR Centru: Informare referitoare la prevederile incluse în ghidul dedicat învățământului antepreșcolar și preșcolar

ADR Centru, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul „Regiunea Centru”(PR Centru), a publicat marți, 19 septembrie 2023, o informare referitor la prevederile incluse în ghidului solicitantului, Acțiunea 6.1 Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu, Intervenția 6.1.1 Învățământul antepreșcolar și preșcolar și anexele acestuia.

Potrivit documentului, se aduc următoarele clarificări:

  • Având în vedere că în cuprinsul Ghidul Solicitantului, Secțiunea 3.3 s-a constatat o eroare materială în ceea ce privește cofinanțare națională în valoare de 2.613.294 euro, fiind precizat că aceasta reprezintă cofinanțare de la bugetul de stat în loc de bugetul național, se va avea în vedere următoarea erată:

Alocarea financiară corespunzătoare acestui apel este de 13.893.039 euro, din care sprijin FEDR 11.279.745 euro și 2.613.294 euro finanțare din bugetul național.

  • Referitor la subcriteriul 1.5. Accesul la resurse umane calificate din cuprinsul Anexei 4 – Grila ETF, se aduce următoarea clarificare privind încadrarea în opțiunile de punctare ale subcriteriului:

În cazul înființării unor creșe sau grădinițe (noi) care se vor aronda unei unități de învățământ existentă, încadrarea în opțiunile a) sau b) ale subcriteriului 1.5 se va face prin raportare la situația cadrelor didactice ale unității de învățământ la care va fi arondată creșa sau grădinița care face obiectul proiectului.

În cazul înființării unei creșe sau grădinițe care nu va fi arondată unei unități de învățământ existentă, va fi aplicabilă opțiunea a) aferentă subcriteriului 1.5.

Descarcă documentul

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 171