Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Finalizarea proiectului "Cultura fara frontiere"

Consiliul Local Lipovat, prin Centrul Cultural „Stefan Ciobotarasu” Lipovat, împreuna cu partenerul de proiect Consiliul Raional Soroca, organizeaza duminica, 23 noiembrie 2008, conferinta de finalizare a proiectului „Cultura fara frontiere”, finantat în cadrul Programului de Vecinatate Romania–Republica Moldova 2004–2006. Proiectul, implementat pe o perioada de 12 luni, are o valoare totala de 47.103,50 Euro, din care 42.000 reprezinta contributia nerambursabila a Uniunii Europene.

Proiectul a avut ca obiectiv crearea unui nucleu de colaborare în domeniul cultural, la nivelul comunitatilor implicate. S-a urmarit amenajarea unui spatiu destinat tinerilor, care sa le ofere acestora sansa de a participa activ la viata culturala a comunitatii prin realizarea de filme documentare, organizarea unor cercuri de creatie literara si artistica si înfiintarea unei publicatii locale.

Principalele activitati derulate prin proiect au fost amenajarea spatiului destinat desfasurarii activitatilor Centrului Cultural, constituirea a doua cercuri pentru tinerii creatori – în comuna Lipovat si în raionul Soroca, înfiintarea publicatiei locale “Glasul teiului”, organizarea Cenaclului literar-artistic în raionul Soroca si a concursului “Micul cineast” la Lipovat.

Informatii suplimentare despre proiect pot fi obtinute de la Rusu Maricel – manager tehnic, la telefon/fax: 0235/345759 sau e-mail: primarialipovat@yahoo.co.uk.

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 167