Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Zoltán Somodi: “Proiecte IT genereaza investitii, care conduc la reducerea costurilor si optimizarea proceselor”

Joi, 20 noiembrie a.c., Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (MCTI) a organizat conferinţa cu tema FONDURI STRUCTURALE ŞI SOCIETATEA INFORMAŢIONALĂ.

Evenimentul s-a adresat atât administraţiei locale şi centrale, cât şi companiilor având ca scop final crearea parteneriatelor public-privat în domeniul IT şi prezentarea finanţărilor existente la ora actuală în domeniul dezvoltărilor IT&C în România.

În deschiderea conferinţei, Zoltán Somodi, Secretar de Stat pentru tehnologia informaţiei, a susţinut o prezentare despre Societate informaţională şi economia bazată pe cunoaştere în România. El a subliniat importanţa planificării strategice a proiectelor de dezvoltare la nivelul firmelor sau instituţiilor publice şi identificarea programelor de finanţare cele mai potrivite pentru atingerea obiectivelor. “Este foarte important să ne stabilim nişte obiective pe termen lung şi să alegem mijloacele cu care dorim să atingem aceste obiective. Unul dintre aceste mijloace este tehnologia informaţiei, componentă care poate fi finanţată din mai multe tipuri de programe.” În discursul său, Secretarul de Stat a arătat importanţa fondurilor structurale în reducerea efectelor negative asupra mediului privat ale crizei financiare internaţionale. “În acest context putem vorbi de proiecte de IT care generează investiţii, care conduc la reducerea costurilor şi optimizarea proceselor, precum şi la creşterea numărului consumatorilor de IT&C”, a adăugat secretarul de stat.

În replică, József Veress, fost Secretar de Stat, responsabil pe probleme de dezvoltare şi UE în cabinetul primului ministru între anii 2004-2006 din Ungaria, a prezentat efectele societăţii informaţionale asupra economiei în Europa Centrală şi în regiunea Sud-Est a Europei.

Pe lângă informarea participanţilor despre diferitele programe de finanţare au fost prezentate şi câteva proiecte de IT de succes din România şi Europa.

Conferinţa a cuprins o sesiune plenară şi o sesiune profesională de prezentări şi discuţii cu invitaţii, în cadrul cărora şi reprezentanţi ai firmelor de consultanţă au oferit informaţii utile pentru accesarea acestor fonduri.

Sursa: MCTI

Vizualizări: 102