Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Reabilitarea statiei de epurare din Campulung cu fonduri de la UE

Consiliul Local al Municipiului Campulung a obtinut o finantare nerambursabila de 1.000.000 Euro pentru realizarea proiectului „Reabilitarea statiei de epurare din Municipiul Campulung Muscel, în vederea îmbunatatirii calitative a mediului înconjurator si a protectiei acestuia”, în cadrul Programului Phare CES 2006 „Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public în sectoarele prioritare de mediu”.

Contractul de finantare nerambursabila a fost semnat cu Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor în data de 10.09.2008 si se va derula pe o perioada de 13 luni.

Consiliul Local al Municipiului Campulung va contribui la finantarea cheltuielilor eligibile din cadrul acestui proiect cu suma de 266.848 Euro. De asemenea, va contribui la plata cheltuielilor neeligibile impuse de implementarea proiectului.

Proiectul presupune reabilitarea si modernizarea liniei de tratare a namolului, a bazinelor de aerare si statiei de suflante din treapta biologica de epurare. Deasemenea, are o componenta de constientizare publica si o componenta de instruire a personalului implicat în exploatarea investitiei.

Scopul realizarii proiectului este de a îmbunatati functionarea statiei de epurare a apelor uzate din Municipiul Campulung si de a asigura calitatea apelor uzate la evacuarea în emisar.

Rezultatele asteptate a se obtine prin implementarea acestui proiect sunt:

  • reabilitarea obiectivelor din statia de epurare (linia namolului, bazine de aerare, statie de suflante)
  • personalul operatorului angajat în statia de epurare sa fie instruit în cadrul proiectului
  • cresterea nivelului de informare si educare a populatiei

Pentru orice informatii suplimentare:
Primaria Municipiului Campulung
Reprezentant: Elena Nica, Responsabil Tehnic, Compartimetul Investitii-Achizitii
Tel: 0248-511034
Fax: 0248-511036
E-mail: campulung@muscel.ro

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 250