Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Interes foarte mare pentru programele de creditare Microindustrializare, Comerț & Servicii și Accelerarea IMM

Astăzi s-au deschis înscrierile pe 3 programe naționale de creditare, prin care se oferă prime de capital de 50% din valoarea creditelor pe care beneficiarii le vor solicita băncilor partenere.

În primele 30 de minute de la deschiderea fiecărui program s-au depus:  

  • 432 de cereri de finanțare în cadrul Programului național de microindustrializare, deschis la ora 10.00 (statistică la 10.30);
  • 1484 de cereri de finanțare în cadrul Programului de dezvoltare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață - program deschis inițial la ora 12.00, dar din cauza unor disfuncționalități majore cauzate de numărul mare de solicitanți, depunerea s-a amânat pentru ora 16.00 (statistică la 16.30);
  • 294 de cereri de finanțare în cadrul Programului de accelerare a dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii - program deschis la ora 14.00 (statistică la 14.30).

Conform unui comunicat publicat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, se estimează un număr de 170 de beneficiari pentru programul Microindustrializare, 149 pentru programul Comerț & Servicii și 104 pentru programul Accelerarea dezvoltării IMM-urilor.

Reamintim că aplicanții vor fi înștiințați să se prezinte la instituția de credit parteneră pentru care au optat, unde va fi realizată o preverificare a bancabilității. Dacă răspunsul este unul pozitiv, va fi emis acord de principiu la creditare, iar AIMM va începe procesul de evaluare administrativă și de eligibilitate, care poate fi încheiat favorabil prin emiterea notificării de principiu la finanțare. Creditul va fi acordat, însă, doar după verificarea finală a bancabilității, de către instituția de credit parteneră.

Ana-Maria Apetrei, 

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: www.programenationale2023.ro

Vizualizări: 1314