Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Investiții cu fonduri europene în orașul Brezoi

ADR Sud-Vest Oltenia a anunțat că orașul Brezoi s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani datorită fondurilor europene atrase de autoritățile locale. Unul dintre cele mai recente proiecte implementate în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020 a inclus investiții de peste 3 milioane de euro în mobilitatea urbană.

Astfel, au fost amenajate piste pentru biciclete pe o lungime de 12 kilometri, au fost achiziționate trei autobuze electrice cu care elevii circulă gratuit și au fost construite o punte pentru biciclete peste râul Lotru, o stație pentru călători și un depou pentru autobuze cu o suprafață de 2.000 de metri pătrați.

Autobuzele electrice au 11 metri lungime, o capacitate de 25 de locuri pe scaune și 65 în picioare. De asemenea, sunt dotate cu sisteme de climatizare, wi-fi și asigură accesul facil al vârstnicilor și al persoanelor cu dizabilități locomotorii datorită podelelor joase şi rampelor cu care sunt prevăzute.

Proiectul implementat de Primăria orașului Brezoi a avut o valoare de aproximativ 15,8 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 14,9 milioane de lei. Investițiile au fost derulate în cadrul Axei prioritare 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Obiectivul specific 3.2 – Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Orașul Brezoi se află la o distanță de 35 km de Râmnicu Vâlcea, 160 km de Craiova, 70 km de Sibiu și 200 km de București.

Sursa: ADR SV Oltenia

Vizualizări: 130