Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Primul proiect de importanță strategică a fost selectat spre finanțare în cadrul Programului Interreg VI-A România-Bulgaria!

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat că primul proiect de importanță strategică a fost selectat spre finanțare în cadrul Programului Interreg VI-A România-Bulgaria.

DISMAR este un proiect de importanță strategică, depus în cadrul Priorității 1: O regiune bine conectată, Obiectivul specific 3.2 Dezvoltarea și consolidarea mobilității naționale, regionale și locale durabile, reziliente la schimbările climatice, inteligente și intermodale, inclusiv îmbunătățirea accesului la TEN-T și la mobilitatea transfrontalieră. Bugetul total al proiectului este de aproape 10 milioane de euro (din care aproape 8 milioane euro FEDR).

Partenerul lider al proiectului este Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați – AFDJ Galați, iar Agenția Executivă pentru Explorarea și Menținerea Fluviului Dunărea – EAEMDR Ruse, partener.

Obiectivul principal este de a îmbunătăți și de a menține o rețea de transport durabilă și rezistentă la schimbările climatice prin dezvoltarea continuă a infrastructurii de căi navigabile pe Dunăre.

Sursa: MLDPA

Vizualizări: 238