Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Șase apeluri noi de proiecte pentru eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale, lansate prin Programul Regional Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Vest, a publicat vineri, 26 ianuarie 2024, Ghidul de finanțare pentru șase apeluri de proiecte dedicate eficientizării energetice a clădirilor rezidențiale în Regiunea Vest.

Solicitanții eligibili sunt primăriile de municipii și orașele și municipiile din Regiunea Vest.

Alocarea financiară este de 55,03 milioane euro. Contribuția proprie a beneficiarului este de cel puțin 2% din valoarea totală a investiției, realizată de Unitatea Administrativ Teritorială, respectiv 0% pentru Asociația de proprietari.

Se finanțează activități precum: reabilitarea termică  a elementelor de anvelopă a blocurilor de locuințe, modernizarea sistemelor tehnice (cum ar fi instalaţiile de încălzire sau iluminat), achiziționarea de surse regenerabile de energie pentru părțile comune și, în procent limitat,  alte investiții conexe.

Proiectele trebuie să aibă o valoare minimă eligibilă de 200.000 euro și pot atinge praguri maxime diferite în funcție de tipul de unitate administrativ-teritorială, astfel:

  • 5.000.000 euro - pentru primării de municipii reședință de județ;
  • 2.500.000 euro - pentru primării de municipii;
  • 1.500.000 euro - pentru primării de orașe.

Apelurile sunt de tip competitiv pentru orașele din Regiunea Vest, cu excepția celor din ITI Valea Jiului; și de timp necompetitiv pentru toate municipiile de regiune și orașele din ITI Valea Jiului.

Perioada de depunere a proiectelor va începe la data de 26.04.2024, ora 12:00:00 și se va încheia la data de 26.01.2025, ora 12:00:00.

Descarcă documentele

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 211