Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: S-a lansat apelul pentru susținerea participării României la parteneriatele și misiunile din cadrul programelor Orizont 2020 și Orizont Europa

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a anunțat lansarea investiției 7. Consolidarea excelenței și susținerea participării României la parteneriatele și misiunile din cadrul programului Orizont Europa, cu finanțare din fondurile aferente Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

În cadrul prezentului apel de proiecte poate participa orice organizație de cercetare din sistemul național de cercetare-dezvoltare sau întreprinderi cu activitate de cercetare din România care, la data lansării prezentului apel, derulează activități de cercetare, dezvoltare și inovare în calitate de lider sau membru de consorțiu în cadrul proiectelor finanțate prin parteneriatele europene, inclusiv pentru perioada de tranziție 2022-2023, din cadrul programelor-cadru de cercetare-dezvoltare-inovare Orizont 2020 pentru perioada de tranziție și Orizont Europa, sau al misiunilor UE din cadrul Orizont Europa acceptate la finanțare la data lansării prezentului apelul de proiecte, în condițiile schemei de ajutor de stat aprobată prin OMCID nr. 20396/06.02.2024 privind aprobarea Schemei de ajutor de stat „Susținerea participării României la parteneriatele și misiunile din cadrul programelor Orizont 2020 și Orizont Europa”.

Alocarea financiară din fonduri PNRR aferentă prezentului apel de proiecte este de 16.500.000 euro. Finanţarea maximă acordată este de 300.000 euro.

Activitățile eligibile sunt:

  • Cercetare fundamentală (doar în combinație cu cercetare industrială, dezvoltare experimentală, studii de fezabilitate sau activități de inovare);
  • Cercetare industrială;
  • Dezvoltarea experimentală;
  • Studii de fezabilitate;
  • Activități de inovare.

Perioada de depunere a proiectelor este 08.05.2024 ora 12:00 - 28.06.2024 ora 16:00.

Descarcă documentele

Sursa: MCID

Documente
PNRR - C9, I7.zip
Vizualizări: 102