Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PR Nord-Vest: Ghidul privind Sprijinirea transferului tehnologic către IMM, lansat în consultare

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Nord-Vest 2021-2027 (Regio Nord-Vest), a publicat miercuri, 08 mai 2024, în consultare publică, Ghidul Solicitantului 114 – Sprijin pentru ecosistemul de inovare – ETT – Sprijinirea transferului tehnologic către IMM.

Solicitanți eligibili

a) Individual, solicitanți eligibili sunt:

Categoriile de persoane juridice care au obținut acreditarea Centru de transfer tehnologic (CTT), conform Normelor Metodologice aprobate prin HG nr. 346/2023, înregistrate în Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest cel târziu la momentul primei plăți a ajutorului:

  • institute naționale de cercetare-dezvoltare;
  • instituții de învățământ superior de stat sau particular acreditate;
  • institute și stațiuni de cercetare-dezvoltare ale Academiei Române sau ale academiilor de ramură;
  • societăți care au ca principal obiect de activitate cercetarea-dezvoltarea;
  • institute sau centre de cercetare-dezvoltare fără scop patrimonial, recunoscute ca fiind de utilitate publică;
  • alte institute, centre sau stațiuni de cercetare-dezvoltare organizate ca persoane juridice de drept privat, fără scop patrimonial.

Pentru Centrele Europene de inovare digitală (EDIH), solicitantul eligibil este organizația EDIH-ului – entitatea juridică unică ce administrează un cluster de inovare, înregistrată în Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest cel târziu la momentul primei plăți a ajutorului, conform legislației relevante în vigoare ca asociație sau fundație în baza Ordonanței nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații, cu modificările şi completările ulterioare. EDIH-ul eligibil face parte din Rețeaua de centre Europene de inovare digitală, cu rol de a stimula adoptarea pe scară largă a tehnologiilor digitale avansate de către industrie, mai ales de către IMM-uri și de către alte entități.

Pentru Clusterele de inovare, solicitantul eligibil este organizația clusterului – entitatea juridică unică ce administrează un cluster de inovare, înregistrată în Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest cel târziu la momentul primei plăți a ajutorului, conform legislației relevante în vigoare ca asociație sau fundație în baza Ordonanței nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații, cu modificările şi completările ulterioare.

b) Parteneriate eligibile între:

  • Un CTT/EDIH/Cluster eligibil conform punctului a);

și

  • societățile comerciale constituite în baza Legii nr. 31/1990, care se încadrează în categoria IMM- (calitatea de IMM trebuie să existe la data acordării ajutorului) și sunt înregistrate în Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, cu sediul social sau punct de lucru, cel târziu la momentul primei plăți a ajutorului.

Alocarea totală este de 7.500.000 euro.

Tipurile de acțiuni sprijinite în cadrul prezentului apel de proiecte vizează dezvoltarea ecosistemului de transfer tehnologic. Sunt avute în vedere intervenții pentru susținerea domeniilor economice prioritare la nivel regional conform RIS3 2021-2027, cum ar fi:

  • Sprijinirea transferului tehnologic prin acțiuni integrate de creare și dezvoltare a infrastructurilor (inclusiv dezvoltarea unor noi infrastructuri care facilitează transferul tehnologic cum ar fi demo-lab, living lab, fab lab, makers-space, DIH etc. și a serviciilor aferente) și favorizarea transferului tehnologic și adoptarea tehnologiilor avansate, în complementaritate cu derularea unor activități în scopul facilitării interacțiunii între mediul CDI și mediul de afaceri, prin cercetare în colaborare sau transfer tehnologic, și cu posibilitatea transferului către acestea a rezultatelor CDI sau a drepturilor de exploatare;
  • Acordare de sprijin pentru dezvoltarea și desfășurarea serviciilor de transfer tehnologic, inclusiv prin dezvoltarea unor noi tipuri de servicii de transfer tehnologic corelate cu nevoile mediului de afaceri sau investiții pentru implementarea unui rezultat al cercetării – inovării între IMM-uri și entități din infrastructura de inovare și transfer tehnologic de tip CTT/EDIH/Cluster.

Observațiile și/sau sesizările se transmit prin intermediul formularului disponibil aici sau la adresa de e-mail: regio@nord-vest.ro, până pe 29 mai 2024.

Descarcă documentele

Sursa: ADR Nord-Vest

Vizualizări: 252