Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sistem de colectare, selectare si transfer deseuri

Consiliul Local Draganesti a organizat în data de 19 ianuarie 2009, la sediul Societatii Comerciale UNI-RECYCLING SRL, din comuna Draganesti, judetul Prahova, o conferinta de presa pentru informare în legatura cu stadiul actual de implementare a proiectului “Înfiintare sistem de colectare, selectare si transfer deseuri menajere în com. Draganesti, Gherghita si Dumbrava”, situatia procedurilor de achizitii publice si a lucrarilor, prezentarea detaliata a proiectului si a etapelor ce urmeaza a fi parcurse pâna la finalizarea implementarii.

Proiectul urmareste introducerea unui sistem de colectare selectiva în vederea reducerii cantitatilor de deseuri depozitate necontrolat prin implementarea unui sistem avansat de colectare a deseurilor care vizeaza selectarea deseurilor (hârtie, plastic) pe sistemul de colectare selectiva în containere separate ce vor fi instalate în locatii centrale în vederea reducerii impactului depozitelor de deseuri asupra mediului în microregiunea Câmpia Draganesti.

Consiliul Local Draganesti a avut în vedere la realizarea acestui proiect prioritatile stabilite în Planul National de Dezvoltare si directivele UE. Astfel, proiectul va asigura pentru regiune: dezvoltarea potentialului pentru investitii, reabilitarea mediului prin sistarea depozitarii deseurilor în halda actuala, neconforma, cresterea calitatii vietii locuitorilor din cele 3 comune asociate (Draganesti, Gherghita si Dumbrava), protejarea sanatatii prin eliminarea unui focar de infectie.

Beneficiarii directi ai proiectului sunt: Consiliul Judetean Prahova, Consiliul Local Draganesti, Consiliul Local Gherghita, Consiliul Local Dumbrava, precum si cei 13.116 locuitori din aceste localitati, 70 agenti economici, 61 persoane care vor fi angajate în cadrul proiectului, 7 persoane care vor avea un loc de munca permanent în urma implementarii proiectului, 54 persoane care vor avea loc de munca temporar pe durata constructiei.

Beneficiarii indirecti ai proiectului sunt: Consiliul Local Balta Doamnei, Consiliul Local Ciorani, 12.190 locuitori din comunele învecinate ale microregiunii, 70 agenti economici din comunele învecinate.

Proiectul în valoare de 799.523,88 Euro se va finaliza la 30.05.2009.

Sursa: MDRL

Vizualizări: 178