Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Centrul de informare si promovare a turismului, parcul national Cheile Nerei-Beusnita

Consiliul Local Sasca-Montana în parteneriat cu Municipalitatea Vârset si Consiliul Judetean Caras-Severin au organizat la 22 ianuarie 2009, la sediul Centrului de informare turistica din localitatea Sasca Româna, comuna Sasca Montana, conferinta de finalizare a proiectului Centrul de informare si promovare a turismului Parcul National Cheile Nerei-Beusnita.

Proiectul în valoare de 282.330,70 Euro a fost finantat prin Programul de Vecinatate România-Serbia 2004-2006. Valoarea finantarii nerambursabile oferita de Uniunea Europeana si Guvernul României a fost de 88% din valoarea totala, diferenta fiind asigurata de catre Consiliul Judetean Caras-Severin.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea economico-sociala echilibrata a zonei de granita dintre Banatul de Sud-Serbia si judetul Caras-Severin, prin cooperare transfrontaliera în domeniul promovarii turismului. În acest sens, în cadrul proiectului a fost încheiat un protocol de colaborare între comuna Sasca Montana si Municipalitatea Vârset privind promovarea atractiilor turistice din Parcul National Cheile Nerei-Beusnita si Banatul de Sud - Serbia.

În cadrul proiectului a fost amenajat un centru de informare turistica la Sasca Romana, s-a realizat o baza de date cu privire la potentialul natural si antropic si infrastructura turistica existenta în arealul Parcului National Cheile Nerei-Beusita, s-au realizat produse de marketing turistic si a fost elaborata o Strategie de dezvoltare si promovare a activitatilor turistice în arealul Parcului National Cheile Nerei-Beusnita.

MDRL

Vizualizări: 398