Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Peste 700 milioane de euro pentru proiecte IT!

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale anunţă lansarea celei de a 3-a competiţii pentru depuneri de propuneri de proiecte între 29 ian. - 2 iun. 2009, pentru componenta ICT PSP din Programul Competitiveness and Innovation Programme (CIP).

Informaţiile detaliate se găsesc la adresa web http://ec.europa.eu/cip.
Componenta ICT PSP (Information Communication Technologies Policy support Programme) are un buget total de 728.4 milioane euro. În cadrul programului sunt vizate teme precum servicii de e-government eficiente şi interoperabile, servicii e-inclusion, servicii e-health, librării digitale, etc. (http://ec.europa.eu/information_society/activities/ict_psp/index_en.htm)

Programul CIP ICT PSP pentru domeniul IT se încadreaza în iniţiativa i2010 care conţine numeroase instrumente politice şi financiare pentru o gamă largă de domenii de interes. Asigurarea celei mai bune utilizări şi asimilarea ICT este un obiectiv cheie al cadrului strategic de lucru pentru i2010, ale cărei acţiuni sunt finanţate prin surse variate. Anual se lansează o competiţie de proiecte.

Beneficiarii acestui program de finanţare sunt atât instituţiile publice dar şi întreprinderile private, mici şi mijlocii, participarea fiind deschisă tuturor în cadrul consorţiilor internaţionale formate.

Programul lansează mai multe teme anual care se finanţează prin trei tipuri de instrumente: proiecte pilot A, B şi reţele tematice. Bugetul estimativ pe anul în curs, 2009, pentru compenenta ICT PSP este de aproximativ 107.5 milioane euro.
Mecanismul de finanţare urmăreşte crearea de consorţii internaţionale de minim 3-7 parteneri în funcţie de tipul de proiect, finanţarea fiind în avans de 50% din valoarea proiectelor. Reţelele tematice pot însă accesa o finanţare până la 100%.
Depunerea proiectelor, evaluarea şi finanţarea se face direct de către Comisia Europeană.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, reprezintă Punctul de Contact Naţional (NCP) reprezentat prin Viorel Gaftea, tel. 021-3114123. Adresa web pentru promovarea programului este: http://e-administratie.mcti.ro/cip/ .
La prima competiţie din 2007 Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a participat cu două propuneri de proiecte, din care proiectul EUROPEAN CIVIL REGISTRY NETWORK –ECRN (www.ecrn.eu), este finanţat de Comisia europeană.
Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale va organiza o sesiune informativă în care va prezenta programul CIP ICT PSP şi operaţiile necesare pentru accesarea fondurilor.

www.mcti.ro

Vizualizări: 97