Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiectele de cercetare vor avea de suferit de pe urma reducerii fondurilor

Prin bugetul propus de Guvern, cercetarea rămâne cu o treime din fonduri! Deci multe dintre proiectele naţionale aflate în curs vor fi stopate, fără să apară alte proiecte noi!

S-ar părea că doar cercetarea este victima. De fapt, e mult mai grav decât atât: această măsură va lovi indirect întreaga economie românească, deoarece va afecta şi mediul privat din România. Multe proiecte de inovare solicitate de IMM-uri nu vor mai putea fi terminate, pierzându-se banii deja investiţi! Cine răspunde pentru asta?

Preşedintele Patronatului Român din Cercetare şi Proiectare, Ion Stănciulescu, a declarat recent că proiectele din cercetare care vor avea de suferit ca urmare a reducerii fondurilor sunt cele ce vizează „informaţia, hrana, mediul şi energia..... Prin reducerea bugetului alocat cercetării de la 0,6% din PIB în 2008 la 0,18% în 2009, putem spune că vom avea bani în acest an doar pentru achiziţionarea de creioane şi hârtie şi că proiectele multianuale angajate nu mai pot continua“...sursa:www.adevarul.ro. click aici pentru detalii

Vizualizări: 95