Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Se discuta propunerile de modificare a conditiilor de finantare prin FEAG

Autoritatile romane sunt interesate de orice modificari va suferi Regulamentul de accesare a finantarilor prin Fondul European de Ajustare la Globalizare (FEAG), avand in vedere ca propunerile Comisiei Europene de modificare a acestui regulament vizeaza transformarea FEAG intr-un instrument eficient de interventie, in conditiile crizei financiare si economice actuale Grupul de lucru cu privire la modificarea Regulamentului privind Fondul European de Ajustare la Globalizare (FEAG) reunit joi, 19 februarie, la sediul Departamentului pentru Afaceri Europene, a analizat aceste propuneri.

Modificarile propuse de Comisia Europeana au in vedere relaxarea conditiilor in care se acorda finantarea prin FEAG, precum si cresterea ratei de interventie comunitara, iar Romania este interesata ca aceste modificari sa devina avantajoase pentru noi, in conditiile in care se decide accesarea acestei surse de finantare europeana, chiar daca, pana in prezent, nu a accesat acest fond.

“Romania este contributor la bugetul UE si la toate instrumentele europene de finantare, ca orice alt stat membru al UE. Poate ca cetatenii romani nu au resimtit efectele globalizarii la nivelul atins in alte state europene, dar actuala criza economica internationala si-a facut simtita prezenta in Romania inca de anul trecut. Ca atare, suntem interesati sa identificam si sa utilizam toate instrumentele europene de finantare, inclusiv FEAG”, a declarat ministrul Vasile Puscas la sfarsitul reuniunii.

Fondul European de Ajustare la Globalizare a fost creat in 2006 pentru a oferi sprijin lucratorilor care si-au pierdut slujbele, ca urmare a efectelor globalizarii, iar pana in prezent a fost accesat de unele state membre, in conditiile prevazute de actualul Regulament.

Sursa: EU-RO Newsletter

Vizualizări: 185