Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sprijin acordat autoritatilor publice locale in vederea pregatirii si elaborarii proiectelor de dezvoltare economico – sociala locala

Agentia de Dezvoltare Economico – Sociala a judetului Timis anunta lansarea oficiala a proiectului avand titlul „Sprijinirea autoritatilor publice locale din judetul Timis in vederea pregatirii si elaborarii proiectelor de dezvoltare economico – sociala locala si a accesarii finantarilor din cadrul Programului Operational de Cooperare Transfrontaliera Romania – Ungaria 2007 - 2013” si finantat prin Programul Romania – Ungaria, PHARE CBC 2006 / INTERREG III A.

Valoarea totala eligibila a proiectului este de cca. 72.600 Euro, din care 48.897 Euro reprezinta valoarea grantului PHARE CBC, 16.299 Euro reprezinta co-finantarea nationala si 7.405 Euro este contributia proprie a beneficiarului ADETIM.

Proiectul se va desfasura in parteneriat cu Societatea de Utilitate Publica – Agentia de Dezvoltare a Euroregiunii Dunare-Cris-Mures-Tisa (DKMT) din Szeged, Ungaria in calitate de partener transfrontalier.

Activitatile prevazute prin acest proiect vor contribui la imbunatatirea capacitatii de absorbtie a fondurilor europene la nivelul administratiilor publice locale si a institutiilor publice din judetul Timis, prin promovarea oportunitatilor de finantare ale Programului Operational de Cooperare Transfrontaliera Romania – Ungaria 2007 – 2013, dar si a altor surse financiare.

Printre rezultatele proiectului se numara organizarea in cateva localitati din judetul Timis a unor seminarii tematice in cadrul carora se va prezenta experienta maghiara in domeniul accesarii finantarilor europene.

Proiectul are drept termen de finalizare luna iunie a anului 2009.


Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Vizualizări: 94