Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Seminarii privind “Rolul Fondului Social European in relansarea economica”

Ca urmare a numărului mare de potențiali beneficiari din Capitală care și-au manifestat interesul de a se informa asupra noilor scheme de finanțare din Fondul Social European, joi, 12 martie, și vineri, 13 martie, între orele 9.30 și 16.00 vor avea loc în București, la Rin Grand Hotel (sala Berlin), Soseaua Vitan Bârzești, nr. 7D, două seminarii de informare cu aceeași temă, respectiv: “Rolul Fondului Social European în relansarea economică”.

Concret, Guvernul României și Uniunea Europenă, prin Fondul Social European, vor acorda sprijin financiar întreprinderilor pentru menținerea și creșterea numărului de salariați, precum și pentru îmbunătățirea formării profesionale și a condițiilor în care aceștia lucrează.

Valoarea totală a sprijinului financiar se va ridica la 142 de milioane de euro, disponibili în perioada 2009 – 2010. Cererile de finanțare ale întreprinderilor pot viza subvenționarea salariilor noilor angajați cu un procent de cel puțin 50%, subvenționarea costurilor privind formarea profesională, precum și a cheltuielilor făcute de angajator pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă în scopul reducerii îmbolnăvirilor profesionale și a accidentelor.

În cadrul seminarului organizat la București, participanții (reprezentanți ai mediului de afaceri din Regiunea București Ilfov) vor fi infomați asupra posibilităților de finanțare și a mecanismelor de accesare a fondurilor. Seminarul va fi susținut de experți formatori în domeniul Fondului Social European și oficiali ai Autorității de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, direcție generală din cadrul Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale. Scopul seminarului este de a explica modul de completare a unei cereri de finanțare astfel ca întreprinderile care doresc să aplice pentru obținerea fondurilor să o poată face imediat după lansarea oficială a schemelor Fondului Social European, respectiv după data de 30 martie 2009.

Sursa: www.mmuncii.ro

Vizualizări: 80