Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

5 orase selectate pentru a primi Asistenta Tehnica pe proiecte de Mediu

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial de Mediu (AM POS Mediu) a lansat, în cadrul proiectului de Asistenta Tehnica PHARE CES 2006/018-147.04.03/08.03, cea de-a doua etapa de preselectie a proiectelor finantate prin POS Mediu - Axa Prioritara 3. Aceasta axa vizeaza "Reducerea poluarii si diminuarea efectelor schimbarilor climatice prin restructurarea si reabilitarea sistemelor de încalzire urbana în localitatile cele mai afectate de poluare".

În conformitate cu prevederile contractuale, în cadrul asistentei tehnice mai sus mentionate, a fost organizat un proces de preselectie, scopul fiind acela de a identifica proiectele eligibile pentru finantare din POS Mediu, precum si de a selecta, în final, 5 dintre ele, în vederea pregatirii aplicatiilor de finantare în cadrul acestei asistente tehnice.

Aceasta etapa de preselectie s-a adresat autoritatilor locale din 22 de municipii/orase care coordoneaza activitatea operatorului de termoficare în municipalitatile respective, eligibile conform POS Mediu, si anume: Alexandria, Arad, Bistrita, Botosani, Braila, Brasov, Buzau, Cluj, Focsani, Giurgiu, Onesti, Oradea, Pitesti, Prahova, Râmnicu-Vâlcea, Resita, Suceava, Târgoviste, Tulcea, Turnu-Magurele, Vaslui, Zalau.

Ca urmare a analizei informatiilor prezentate de catre cei 22 potentiali beneficiari, vor primi Asistenta Tehnica în vederea pregatirii de proiecte în sectorul de termoficare, în cadrul PHARE CES 2006, urmatoarele municipalitati: Oradea, Râmnicu-Vâlcea, Focsani, Botosani si Resita.

Sursa: www.mmediu.ro

Vizualizări: 119