Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost semnat contractul pentru cel mai mare proiect de mediu din Romania

Primul contract de lucrari din proiectul „Reabilitarea si extinderea sistemelor de apa si apa uzata in judetul Tulcea”, care este si cel mai mare proiect de mediu din Romania finantat de Uniunea Europeana, a fost semnat pe 1 aprilie la Primaria municipiului Tulcea. Contractul, in valoare totala de 10 milioane de lei, vizeaza realizarea unor statii de epurare in orasele tulcene Macin si Isaccea, lucrarile fiind considerate extrem de importante de cele doua primarii.

„Reteaua de furnizare a apei potabile din oras, veche de peste 50 de ani, ne creeaza foarte mari dificultati in timpul verii, avariile fiind foarte frecvente”, a declarat primarul orasului Macin, Andone Ichim.

La randul sau, primarul orasului Isaccea, Ilie Petre, a subliniat faptul ca acesta este primul proiect care se deruleaza in urma asociatiei mai multor aglomerari urbane. „Este, de asemenea, primul pas pentru asigurarea unui standard civilizat de viata populatiei din aceste aglomerari urbane”, a mai spus primarul Petre.

In mai 2008, Uniunea Europeana a aprobat acordarea a 113.797.800 de euro pentru realizarea proiectului initiat de Aquaserv S.A., referitor la reabilitarea si extinderea retelelor de apa uzata din Tulcea, Isaccea, Sulina si Macin, acesta fiind, potrivit autoritatilor locale, cel mai mare proiect de mediu finantat in Romania de UE.

In Sulina, cel mai estic oras al Romaniei, se vor executa lucrari de 11 milioane de euro, la Macin, lucrari in valoare de 9,5 milioane de euro, iar la Isaccea, de 7,5 milioane de euro, numarul persoanelor care vor beneficia de acest proiect fiind de 106.000.

sursa: www.newschannel.ro

Vizualizări: 71