Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Banii europeni pentru promovarea vinurilor nu vor putea fi accesati din vina autoritatilor

Viticultorii romani nu vor putea accesa suma de 425.000 euro pentru promovarea vinurilor din campania viticola 2008/2009 in tari terte din cauza intarzierilor la elaborarea caietului de sarcini si a conditiilor dificile impuse de banci, au declarat reprezentanti ai Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) si ai Asociatiei Exportatorilor si Producatorilor de Vinuri din Romania (APEV).

„Impreuna cu asociatiile profesionale din sector si cu Agentia de Plati si Interventie APIA trebuia elaborat caietul de sarcini cat mai repede pentru a putea fi demarate proiectele. Speram sa fie gata in urmatoarele zile, dar ei nu vor mai putea depune programe pentru a primi banii aferenti promovarii culturilor de vin din campania 2008/2009. Acesta va fi util pentru banii ce vor dori sa-i acceseze in campaniile urmatoare”, au explicat reprezentantii Directiei politici de piata in horticultura si industrie alimentara din cadrul MAPDR, citati de NewsIn.

APEV: Caietul de sarcini ar trebui publicat pe site-urile MAPDR si APIA pe 30 aprilie


„Caietul de sarcini este inca in discutii. Practic nu sunt conditii ca pana pe 30 aprilie sa fie publicat totul pe site-uri si noi sa depunem proiecte. Vina este a celor doua institutii, pentru ca nu este gata documentatia in baza careia sa poata fi depuse programele. Ministerul Agriculturii si APIA ar fi trebuit sa aiba publicat pe site-uri acest caiet de sarcini, cu minim o luna inainte de a se incheia termenul. Nu ne ramane decat sa speram ca ii vom putea accesa pentru celelalte campanii”, a explicat directorul executiv APEV.

Plafonul alocat Romaniei pentru masura de acordare a sprijinului financiar in vederea promovarii vinurilor pe pietele tarilor terte din acest an este de 425.000 de euro, iar daca nu se depun proiecte in aceasta sesiune, suma poate fi alocata pana in data de 30 iunie altor masuri precum reconversia, asigurarea plantatiilor, potrivit datelor MAPDR. Sumele nu se reporteaza de la un an la altul, putand fi realocate doar in cadrul aceluiasi an.

Ordinul 218/2009 arata ca data limita pentru depunerea propunerilor de programe de promovare a vinurilor pe pietele tarilor terte aferente campaniei viticole 2008/2009 este 30 aprilie, iar pentru campaniile urmatoare este 6 august 2009.

Sursa: www.newschannel.ro

Vizualizări: 102