Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiecte de 7,8 milioane de lei pentru imbunatatirea capacitatii AM PODCA

AM PODCA implementeaza in prezent, mai multe proiecte ce se inscriu in cadrul PODCA, Axa prioritara 3 - Asistenta tehnica, DMI 3.1 – “Sprijin pentru implementarea, managementul general si evaluarea PODCA si pentru pregatirea urmatorului exercitiu de programare”, proiecte ce vizeaza atingerea obiectivului axei prioritare de asistenta tehnica – acela de a contribui la implementarea eficienta a PODCA.

Proiectele sunt finantate prin FSE si au o valoare totala de aproximativ 7,8 milioane de lei, din care 4,9 milioane de lei reprezinta contributia UE.

Proiectele amintite sunt:

  • „Sprijinirea functionarii AM PODCA prin asigurarea suportului logistic necesar", cu o valoarea totala a proiectului de 144.047 lei, din care 90.786 lei reprezinta contributie UE.
Scopul proiectului este acela de a sustine, logistic si material, activitatile de implementare a PODCA prin asigurarea echipamentelor si materialelor necesare pentru o buna desfasurare a activitatilor.
  • „Sprijinirea eficientei managementului general si a implementarii PO DCA” cu o valoarea totala a proiectului de 7.351.164,93 lei, din care 4.633.087,14 lei reprezinta contributie UE.
Scopurile acestui proiect sunt urmatoarele:
  • Intarirea capacitatii institutionale si administrative a AM PODCA pentru a realiza un management eficient atat al proiectelor finantate din PODCA cat si al intregului program;
  • Instruirea beneficiarilor si a potentialilor beneficiari pentru a creste capacitatea acestora de a elabora si implementa proiecte, in vederea cresterii ratei de absorbtie;
  • Membrii Comitetului de Monitorizare capabili de a-si exercita rolul in monitorizarea implementarii PODCA.
  • Sprijinirea activitatii Comitetului de Monitorizare a Programului Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative" cu o valoarea totala a proiectului de 88.089,58 lei, din care 55.518,64 lei lei reprezinta contributie UE.
Scopul proiectului este asigurarea conditiilor adecvate de desfasurare a activitatii Comitetului de monitorizare pentru PODCA in anii 2008 si 2009.
  • „Sprijinirea pregatirii si perfectionarii personalului Autoritatii de Management pentru Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative", cu o valoarea totala a proiectului de 296.803,52 lei, din care 191.705,49 lei reprezinta contributie UE.
Scopul proiectului este acela de a imbunatati pregatirea si capacitatea profesionala ale angajatilor AM PODCA. Pentru realizarea acestui scop este necesara derularea unor activitati de pregatire profesionala in domeniile gestionarii fondurilor structurale, in special al FSE si al programelor operationale si comunicarii interne.

Sursa: AM PODCA

Vizualizări: 98