Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect PHARE pentru consolidarea retelei de informatii contabile agricole, finalizat de MAPDR

In data de 18 iunie 2009, a avut loc finalizarea proiectului PHARE „Sprijin pentru Consolidarea Retelei de Informatii Contabile Agricole (RICA)”, derulat de catre MADRP, in parteneriat cu Ministerul Federal al Alimentatiei, Agriculturii si Protectiei Consumatorilor din Germania.

Proiectul s-a derulat pe o perioada de 9 luni, avand un buget alocat de 256.000 euro, din care 20.000 euro reprezinta contributia nationala.

Obiectivul general al proiectului a fost consolidarea sistemului RICA din Romania, conform cerintelor comunitare, partea romana subliniind necesitatea sistemului RICA, atat pentru colectarea datelor si transmiterea acestora la Comisia Europeana, cat si pentru fundamentarea deciziilor in elaborarea politicilor agricole de catre MAPDR si utilizarea acestora de catre fermieri in managementul exploatatiei.

Seful de proiect din Germania, Mayer RAINER, a prezentat activitatile proiectului care au dus la consolidarea departamentului RICA din cadrul MAPDR:

  1. imbunatatirea procedurilor pentru elaborarea planului de selectie pe diferite tipuri de ferme si dimensiune economica;
  2. elaborarea chestionarului RICA 2008 ;
  3. simularea metodelor de analiza economica si a rezultatelor standard pentru cele 1000 de exploatatii transmise la CE.

Sursa: www.madr.ro

Vizualizări: 94