Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Un nou apel pentru idei de proiecte strategice in cadrul PCT Romania-Bulgaria

Pe data de 8 iulie 2009, in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013, s-a lansat un apel pentru idei de proiecte strategice.

Proiectele strategice reprezinta acele proiecte cu impact major asupra regiunii transfrontaliere si care trateaza aspecte deosebit de importante din punctul de vedere al programului care le finanteaza. Ele presupun, de regula, implicarea actorilor-cheie din cele doua state, in general de la nivel central, si necesita resurse superioare fata de un proiect obisnuit.

Ideile de proiecte trebuie sa se incadreze in urmatoarele domenii:

  • accesibilitate (infrastructura si servicii de transport si ITC),
  • mediu (protectia mediului, prevenirea dezastrelor si interventii in caz de urgenta),
  • dezvoltare economica si sociala (sprijinirea mediului de afaceri, promovarea regiunii transfrontaliere, dezvoltarea resurselor umane), cercetare stiintifica.

Etapele pentru derularea apelului sunt:

1. Completarea de catre initiatorul unei idei de proiect strategic a unei fise standard, (ce poate fi descarcata de pe site-ul programului www.cbcromaniabulgaria.eu) pentru a oferi o imagine clara a obiectivului si activitatilor proiectului. Aceasta va fi transmisa la Secretariatul Tehnic Comun al programului pana la data de 31 august 2009 si va contine:
  • titlul proiectului,
  • numele initiatorului, posibili parteneri din Romania si Bulgaria,
  • domeniul de aplicabilitate,
  • obiectiv general,
  • activitati principale si rezultatele acestora,
  • relevanta pentru regiunea transfrontaliera si impactul transfrontalier,
  • caracteristici inovatoare,
  • alte informatii utile

2. Organizarea de catre un grup de lucru alcatuit din reprezentanti ai celor doua state partenere a unor intalniri de lucru si discutii impreuna cu initiatorii de proiecte strategice, in scopul crearii de parteneriate si consolidarii ideilor de proiecte strategice.

3. Dupa colectarea ideilor de catre Secretariatul Tehnic Comun, grupul de lucru va propune Comitetului Comun de Monitorizare al programului selectarea celor mai relevante idei.

4. Aprobarea de catre Comitetul Comun de Monitorizare a ideilor de proiecte si a pachetului solicitantului care urmeaza a fi pus la dispozitia beneficiarilor pentru a elabora proiectele strategice complete.

5. Depunea proiectelor strategice la sediul Secretariatului Tehnic al Programului de la Calarasi, pana la o data ce va fi stabilita si anuntata ulterior.

6. Evaluarea proiectelor depuse si aprobarea acestora de catre Comitetul Comun de Selectie al programului.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Vizualizări: 134