Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost semnat memorandumul privind proiectul Nabucco

In sedinta de Guvern din 12 iulie 2009, Executivul a aprobat forma finala a mandatului Guvernului Romaniei in vederea semnarii Acordului Interguvernamental privind Proiectul Nabucco. Forma finala a mandatului a tinut cont de ultimele negocieri care au avut loc in luna iunie intre statele partenere, cu privire la acest proiect.

Ieri, 13 iulie 2009, la Ankara, Acordul Interguvenramental privind proiectul Nabucco a fost semnat, in numele Romaniei, de catre primul-ministru Emil Boc.
 
Conform declaratiilor Primului-ministru Emil Boc,  “semnarea acestui acord interstatal pentru proiectul Nabucco demonstreaza sprijinul la cel mai inalt nivel al statelor partenere pentru materializarea acestui important proiect”, el apreciind ca proiectul Nabucco este important din urmatoarele doua motive:

  • securitatea energetica - Nabucco este desemnat sa asigure o diversificare a mijloacelor de transport a hidrocarburilor si este una dintre cele mai importante initiative de asigurare a eficientei energetice.
  • viabilitatea economica a proiectului - Nabucco este eficient si mai putin costisitor decat alte initiative promovate in regiune, avand astfel toate elementele necesare atragerii investitorilor si furnizorilor si pentru a functiona pe o baza comerciala, conform principiilor pietei.

Sursa: www.gov.ro

Vizualizări: 96