Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

90 de proiecte selectate in cadrul PCT Romania-Ungaria

Au fost selectate primele proiecte in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Romania pentru perioada de programare 2007-2013.

In cadrul primului apel de proiecte au fost selectate 90 de proiecte din cele 196 depuse. Demararea implementarii primelor proiecte, precum si semnarea primelor contracte de finantare urmeaza a avea loc incepand cu luna septembrie.

Apel de proiecte s-a adresat in special proiectelor care pregatesc investitii de amploare (realizarea de studii, planuri), dar si proiectelor care vizeaza activitati de stimulare a cooperarii, a schimbului de experiente si parteneriatelor in domenii precum transportul, comunicatiile, protectia mediului, piata fortei de munca, cercetarea-dezvoltarea, inovatia, educatia, sanatatea si cooperarea intre comunitati.

In cadrul celui de-al doilea apel de proiecte au fost invitate pentru a fi dezvoltate in proiecte complete 120 de concepte de proiecte.  Pentru aceasta solicitare de propuneri sunt disponibili peste 104 milioane de euro (fonduri FEDR), iar finantarea solicitata de catre conceptele selectate atinge 185,5 milioane de euro.

Prin intermediul celor doua apeluri de proiecte lansate anul trecut (in lunile octombrie si decembrie), peste 122 de milioane de euro (504 milioane lei) au devenit disponibili pentru dezvoltarea in comun a regiunii transfrontaliere romano-ungare

„Urmatorul apel de proiecte din cadrul Programului se preconizeaza a fi lansat in luna septembrie”, a declarat Szávics Petra, directoarea Secretariatului Tehnic Comun.

Lista proiectelor castigatoare precum si cea a notelor conceptuale invitate in a doua etapa poate fi accesata pe site-ul: www.huro-cbc.eu.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Vizualizări: 114