Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Cultura si turism transfrontalier la Cacica

Dezvoltarea cooperarii tranfrontaliere in vederea relevarii mostenirii comune socio-culturale, prin promovarea schimburilor turistice intre Romania si Ucraina, constituie obiectivul general al proiectului „Casa Nationalitatilor”, aflat in derulare la Cacica, judetul Suceava.

Denumit oficial „Promovarea valorilor culturale si a potentialului turistic in regiunea transfrontaliera romano-ucraineana prin Complexul cultural-turistic Casa Nationalitatilor Cacica”, proiectul este implementat in cadrul Programului de Vecinatate Romania-Ucraina Phare CBC-2006 de Consiliul Local Cacica, in parteneriat cu Consiliile Locale Cupca si Opriseni, Ucraina si Societatea Culturala Stefan cel Mare Bucovina din Suceava.

Proiectul prevede participarea a 50 de elevi, 8 profesori si 35 de persoane din administratia publica locala si institutii de cultura si turism la evenimentele organizate in cele trei localitati, precum si construirea unui complex cultural-turistic la Cacica.

Acest complex, cu o capacitate de 15 locuri de cazare, ii va oferi localitatii oportunitatea de a creste numarul si calitatea evenimentelor culturale si turistice prin noi servicii specializate. In cadrul proiectului va fi realizat si un site de promovare turistica a celor trei localitati, precum si o „Monografie de valorificare a patrimoniului cultural-istoric-turistic Cacica”.

Sursa: www.ecomunitate.ro

Vizualizări: 145