Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

In doar 45 de minute de la lansare s-au epuizat fondurile pentru internationalizare!!!

Luni, 10 august 2009, a inceput inscrierea online pentru proiectele ce sprijina accesul pe noi piete si internationalizare si implementarea standardelor internationale (axa 1, POSCCE).

In doar 45 de minute de la lansarea inscrierii online a proiectelor pentru accesul pe noi piete si internationalizare fondurile destinate acestora s-au epuizat, au declarat pentru www.fonduri-structurale.ro reprezentantii OIIMM.

68 de IMM-uri doresc sa-si promoveze produsele si serviciile oferite prin participarea la targuri si expozitii internationale, producerea de materiale publicitare, realizarea unui site, etc. Bugetul alocat acestui apel de proiecte este de 15,05 mil. lei, suma totala a proiectelor inregistrate fiind de 2 ori mai mare, aprox. 30 mil lei.

Cauza epuizarii fondurilor este faptul ca multe dintre IMM-uri au solicitat finantari de peste 800.000 de lei, suma maxima nerambursabila conform ghidului solicitantului fiind de 860.000 lei.

Solicitarea plafonului maxim de finantare intervine in urma posibilitatii de anul acesta de a accesa fonduri pentru participarea la mai multe targuri si expozitii, spre deosebire de anul trecut cand fiecare cerere de finantare intocmita era realizata pentru participarea la un singur targ/expozitie, au declarat reprezentanti ai OIIMM.

IMM-urile pot solicita in continuare fonduri pentru standardizare.

Descarca ghidul solicitantului
Inregistreaza proiect.

Mirela Sacalus,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 86