Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

BRD finanteaza proiecte din agricultura si piscicultura derulate in cadrul programelor europene

Printr-un comunicat de presa transmis portalului www.fonduri-structurale.ro, BRD informeaza potentialii beneficiari cu privire la posibilitatea obtinerii de finantare pentru proiecte din agricultura si piscicultura derulate in cadrul programelor europene.

BRD ofera o gama completa de produse de finantare adaptate cerintelor specifice programelor europene si consultanta financiara pentru identificarea structurii optime de finantare.

Facilitatile de finantare pentru proiectele eligibile prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) si Programul Operational pentru Pescuit (POP) includ:

  • Credit de investitii pentru finantarea componentei de contributie proprie necesara implementarii proiectului. Creditul de investitii va fi acordat in lei pe o durata de pana la 120 de luni, cu o perioada de gratie de maxim 36 de luni.
  • Credit ”suport” destinat sa acopere decalajul intre momentul efectuarii cheltuielilor si cel al decontarii fondurilor nerambursabile. Creditul suport va fi acordat in lei pe termen scurt sau mediu, rambursarea fiind corelata cu incasarea granturilor europene.
  • Scrisoare de garantie de restituire a avansului pentru varianta in care beneficiarul de fonduri nerambursabile in cadrul PNDR solicita un avans de 50% din valoarea grantului.
  • Pentru proiectele eligibile in cadrul POP, banca poate oferi scrisoare de confort pentru confirmarea existentei finantarii la momentul depunerii proiectelor.

BRD poate finanta, pentru proiectele din agricultura si piscicultura, pana la 100% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Componenta de cheltuieli neeligibile poate fi finantata de banca, pana la maxim 75% din valoarea acestora, prin credite pe termen scurt si mediu. Suplimentar, pentru acoperirea necesarului de capital de lucru, se poate accesa o linie de credit pe termen scurt.

Structura garantiilor va fi stabilita de comun acord cu Banca in functie de specificul proiectului. Pentru garantarea creditelor se pot fi solicita inclusiv garantii acordate de Fondul de Garantare a Creditului Rural (F.G.C.R.) sau de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (F.N.G.C.I.M.M.).

Persoanele interesate pot afla mai multe detalii vizitand site-ul nostru oficial www.brd.ro sau trimitand intrebari departamentului specializat, la adresa eurobrd@brd.ro .

Vizualizări: 111