Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect pentru retehnologizarea unei statii de epurare a apelor uzate ajuns la final

Proiectul “Retehnologizarea Statiei de epurare ape uzate Vladeni” implementat in parteneriat de Consiliul Judetean Iasi si Consiliul Raional Hincesti (Republica Moldova) se apropie de final.

Initiat in 2007, proiectul a obtinut o finantare nerambursabila in valoare de 375.460,98 Euro de la UE, prin intermediul Programului de Vecinatate Romania – Republica Moldova 2004 – 2006, PHARE CBC 2005.

Activitatile desfasurate pana in prezent, pe parcursul a 20 de luni de implementare, au condus la atingerea obiectivului general al proiectului - imbunatatirea calitatii mediului inconjurator in bazinul hidrografic transfrontalier Prut, prin dezvoltarea infrastructurii de gospodarire a apelor uzate.

Beneficiarii directi ai acestei investitii sunt: populatia localitatii Vladeni (aprox. 2500 persoane), cei 2.985.932 locuitori din judetele cuprinse in spatiul Bazinului Hidrografic Prut (judetele Iasi, Botosani si Vaslui - integral, judetele Neamt si Vaslui - partial), la care se adauga populatia adiacenta din Republica Moldova.

Investitia se doreste a fi un model de buna practica in domeniul managementului apelor, prin parteneriat transfrontalier, si va avea impact in realizarea unui management durabil al resurselor naturale si in conservarea biodiversitatii la nivelul bazinul hidrografic transfrontalier.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Vizualizări: 142