Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Accesul IMM-urilor la finantare, stimulat prin noul apel lansat in cadrul JEREMIE!

AM POSCCE anunta lansarea primului apel pentru expresii de interes in cadrul initiativei JEREMIE.

Apelul se adreseaza institutiilor financiar-bancare din Romania si are ca obiect contractarea unui instrument financiar de garantare destinat sprjinirii accesului IMM-urilor la finantare.

In Romania, initiativa JEREMIE este organizata prin Fondul European de Investitii (FEI) si este finantata printr-o contributie a POSCCE, Axa 1, DMI 1.2 “Accesul IMM la finantare”, din resurse financiare provenind de la FEDR.

Apelul de expresii de interes lansat are ca scop stimularea creditarii IMM-urilor din Romania. Astfel, fiecare banca selectata in urma apelului va contracta cu FEI o facilitate de garantare pentru un portofoliu existent de credite IMM. Resursele disponibilizate prin diminuarea gradului de risc al acestui portofoliu, urmare a contractarii garantiei, vor fi utilizate de bancile selectate exclusiv pentru creditarea IMM-urilor eligibile conform criteriilor stabilite in fisa apelului.

Asadar, AM POSCCE nu ofera in mod direct IMM-urilor sprijin financiar prin initiativa JEREMIE. Dupa incheierea procesului de selectie, IMM-urile eligibile vor putea contacta exclusiv bancile selectionate pentru a solicita sprijinul oferit de initiativa JEREMIE.

Bugetul total alocat este de 65 de milioane de euro. Fiecare intermediar financiar selectionat va incheia un contract operational cu FEI in valoare de cel mult 25 milioane de euro.

Termenul limita pentru depunerea expresiilor de interest la FEI este 19.10.2009.

Intrebarile sau solicitarile de clarificari pot fi transmise pe adresa de e-mail info.rbd@eif.org

Pentru a consulta textul complet al apelului, click aici.

Sursa: www.minind.ro

Vizualizări: 98