Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Cum se acorda punctajul privind bugetul proiectelor depuse in cadrul POR?

In vederea asigurarii unei informari complete si corecte a beneficiarilor, AM POR a emis o nota privind modul de evaluare a subcriteriului privind “bugetul proiectului”.

Astfel, spre exemplu, pentru a i se acorda punctajul maxim (6 puncte), bugetul unui proiect trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  • Bugetul este complet si perfect corelat cu activitatile prevazute, cu resursele materiale implicate in realizarea proiectului si cu rezultatele anticipate, adica: nu exista mentiuni in sectiunile privind activitatile, resursele si rezultatele anticipate din cererea de finantare care nu au acoperire intr-un subcapitol bugetar / linie bugetara; de asemenea, nu exista subcapitol bugetar / linie bugetara fara corespondenta in sectiunile privind activitatile, resursele si rezultatele.

  • Cheltuielile au fost corect incadrate in categoria celor eligibile sau neeligibile, iar pragurile pentru anumite cheltuieli au fost respectate conform ordinului privind cheltuielile eligibile si a prevederilor schemei de ajutor de stat, in cazul proiectelor care intra sub incidenta unei scheme de ajutor de stat.

  • Bugetul este corelat perfect cu devizul general si devizele pe obiecte. Exista corelare perfecta intre buget (sectiunea 4.1) si sursele de finantare (sectiunea 4.2).

  • Costurile sunt realiste (corect estimate), suficiente si necesare pentru implementarea proiectului.

  • Valoarea categoriilor de lucrari din devizul pe obiect este stabilita in proportie de 100%, pe baza cantitatilor de lucrari si a preturilor acestora. Costurile pe unitatea de resurse utilizate sunt realiste din punctul de vedere al evaluatorului si justificate de catre solicitant prin citarea unor surse independente si verificabile (statistici oficiale, preturi standard, etc.) sau prin rezultatele unei cercetari de piata efectuate de solicitant.

  • Bugetul respecta modelul standard pentru fiecare domeniu major de interventie, este corect calculat, TVA-ul este calculat cu doua zecimale

  • In cazul proiectelor generatoare de venit, sectiunea 4.2 este corect elaborata, in concordanta cu Nota emisa de AMPOR in acest sens.

Pentru a consulta textul complet al Notei, click aici.

Sursa: www.inforegio.ro

Vizualizări: 148