Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR finanteaza dezvoltarea serviciilor pentru persoanele cu nevoi speciale din Judetul Alba

Luni, 7 septembrie 2009, incepand cu ora 11.00, la sediul Consiliului Judetean Alba va fi semnat un contract de finantare nerambursabila, prin POR, pentru imbunatatirea conditiilor de viata a persoanelor cu dizabilitati din judetul Alba. Titlul proiectului este „Servicii integrate pentru persoane cu nevoi speciale Alba”, iar bugetul cererii de finantare este de aproape 3,5 milioane lei. Prin dezvoltarea acestui proiect sunt solicitate prin finantare nerambursabila peste 2,7 milioane lei din partea Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei.

Proiectul a fost depus spre finantare prin POR, Axa Prioritara 3, DMI 3.2 - „Reabilitarea / modernizarea /dezvoltarea si echiparea serviciilor sociale”. Prin acest proiect vor fi infiintate 5 noi centre sociale multifunctionale, in localitatile Aiud, Abrud, Blaj, Cugir si Zlatna, centre care vor fi accesibile persoanelor cu dizabilitati din zona acestor municipii si orase. Se estimeaza ca prin acest proiect, de noile servicii integrate vor beneficia peste 1100 de persoane cu nevoi speciale, lucru care va ridica ponderea populatiei cu dizabilitati care va avea acces la servicii sociale de inalta calitate. Cele 5 centre vor avea o suprafata totala construita de peste 1350 metri patrati si vor acoperi necesarul de astfel de servicii pentru aproximativ 85% din suprafata judetului Alba.

Beneficiarii proiectului au estimat ca, in faza de operare, aceste centre vor duce la crearea a 58 de locuri de munca.

Proiectul are un buget total de peste 3,48 milioane lei, din care aproape 2,84 milioane lei sunt cheltuieli eligibile, fiind solicitate fonduri nerambursabile in suma de peste 2,78 milioane lei. Necesitatea proiectului a fost dictata de cresterea numarului de persoane cu nevoi speciale in judetul Alba si care trebuie sa beneficieze de conditii de trai decent si servicii specifice.

Sursa: ADR Centru

 

Vizualizări: 125