Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Agricultorii nu vor mai primi ajutoare de stat in 2010

Comisia Europeana (CE) a respins solicitarea Romaniei de a prelungi acordarea ajutoarelor de stat in agricultura, pentru irigatii si energie, dupa anul 2009, a anuntat ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu. Potrivit directorului general al Directiei Generale imbunatatiri Funciare si Fond Funciar, Valentin Apostol, Romania a primit in urma cu zece zile raspunsul din partea CE, moment din care autoritatile incearca sa gaseasca solutii alternative pentru salvarea sectorului agricol.

Romania a primit in urma cu zece zile raspunsul CE, prin care aceasta respinge solicitarea autoritatilor de a aproba acordarea de subventii in sectorul de irigatii, in 2010, a spus directorul general al Directiei Generale imbunatatiri Funciare si Fond Funciar din cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), Valentin Apostol.

"Nu se mai dau in mod clar niciun fel de ajutoare de stat, nici subventiile din irigatii, nici la apa, nici la energie. Sunt considerate ajutoare de stat si, in prezent, lucram la gasirea unor solutii de inlocuire", a explicat Ilie Sarbu dupa audierea Comisiei de ancheta privind sistemul de irigatii.

In locul subventiilor, Ministerul va acorda bonusuri

Potrivit acestuia, una dintre solutii ar putea fi accesarea de fonduri europene prin Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR), sau bonusuri.

Sursa: www.newschannel.ro

Vizualizări: 77