Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

40 de proiecte de cooperare cinematografica internationala beneficiaza de sprijin financiar din partea UE

Pentru a spori vizibilitatea globala/impactul global al a sectorului cinematografic european, Comisia a anuntat cele 40 de proiecte castigatoare, selectate dintre cele 95 de cereri de finantare prin MEDIA International, o actiune de finantare comunitara care acopera o perioada de trei ani (2008-2010).

Parlamentul European a votat in decembrie anul trecut un buget mai mare, de 5 milioane de euro, pentru anul 2009.Anuntul de astazi reprezinta inceputul intensificarii eforturilor UE de a diversifica gama de optiuni pentru consumatori prin aducerea unor filme mai variate pe pietele europene si internationale si prin crearea unor noi oportunitati de afaceri pentru profesionistii audiovizualului din Europa si din intreaga lume.

Vor fi finantate in total 23 de proiecte de formare, care vor pune in comun profesionisti la nivel european si mondial in scopul aprofundarii intelegerii conditiilor de desfasurare a activitatii/de functionare, a cadrului juridic si a finantarii pietelor audiovizuale de peste hotare. De exemplu, proiectul Babylon International va organiza ateliere in colaborare cu tarile Africii de vest.

Au fost finantate, de asemenea, zece proiecte care sprijina patrunderea pe pietele internationale a creatiilor audiovizuale si promoveaza sansele de distributie a acestora. Producers Lab Toronto va profita de legaturile sale stranse cu Festivalul international de film de la Toronto pentru a crea noi cai de acces pentru producatorii europeni si canadieni debutanti care au proiecte solide orientate catre coproductia internationala.

UE sprijina de asemenea 4 proiecte de distributie a filmelor europene in tari terte si viceversa. In special, targul de film Ventana Sur de la Buenos Aires deschide o noua piata cinematografica importanta pentru productiile latino-americane, datorita cooperarii dintre Instituto Nacional de Cine y Artes Audiovisuales din Argentina si targul international de film de la Cannes.

Sursa: Comisia Europeana

Vizualizări: 92