Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POSCCE: Ghidul privind eficienta energetica, lansat spre consultare!

S-a lansat spre consultare publica Ghidul solicitantului pentru Operatiunea "Sprijinirea investitiilor in instalatii si echipamente pentru intreprinderi din industrie, care sa conduca la economii de energie, in scopul imbunatatirii eficientei energetice".

Operatiunea are ca obiectiv cresterea eficientei energetice si implicit obtinerea unei economii de energie.

Solicitantii eligibili pentru aceasta operatiune sunt:

  • intreprinderile mari,
  • intreprinderile mici si mijlocii din sectorul industrial, care implementeaza proiecte al caror obiectiv este cresterea eficientei energetice si economia de energie.

Activitatile eligibile vizeaza investitii in:
  • Instalatii/echipamente specifice pentru intreprinderi din industrie, in scopul obtinerii unei economii specifice de energie, pe baza bilantului energetic (de exemplu, compresoare de aer, pompe, instalatii/echipamente/sisteme de ventilatie, sisteme de incalzire/racire, boilere, arzatoare, schimbatoare de caldura, convertoare de frecventa, sisteme integrate de management al consumului de energie si altele);
  • Unitati de cogenerare de inaltă eficienta ale intreprinderilor din industrie (modernizarea centralelor de cogenerare sau construirea unora noi);
  • Constructii aferente procesului industrial care face obiectul proiectului de eficienta energetica.

Pentru aceasta operatiune alocarea orientativa din fondurile POSCCE pentru intreaga perioada 2007-2013 este de aproximativ 191 milioane, pentru aceasta cerere de propuneri de proiecte fiind alocat un buget de 75 milioane euro.

Intensitatea masurii de sprijin acordata nu poate depasi:
  •  40% din totalul cheltuielilor eligibile in regiunea Bucuresti- Ilfov;
  •  50% din totalul cheltuielilor eligibile, in celelalte 7 regiuni de dezvoltare

Valoarea maxima a finantarii acordate in cadrul cererii de propuneri de proiecte este de 10 milioane de euro , cu exceptia masurii de cogenerare de inalta eficienta, unde limita maxima este de 20 milioane de euro. Valoarea maxima a proiectului (inclusiv TVA) nu poate depasi 50.000.000 Euro.

Eventualele sugestii si observatii cu privire la ghid pot fi trimise pana pe data de 7 octombrie 2009 la adresa de mail asistenta-oie@minind.ro.

Descarca Ghidul Solicitantului

Sursa: www.minind.ro

Vizualizări: 93