Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Presedintele Traian Basescu:”Este esential sa utilizam banii europeni”

“Este esential sa utilizam banii europeni”, a declarat Presedintele Romaniei, Traian Basescu, la intalnirea cu reprezentantii administratiei publice locale din judetul Bihor din data de 27 septembrie 2009.

In acelasi timp, el a atras atentia asupra faptului ca “Romania are foarte putina competenta pentru atragerea fondurilor structurale, lucru valabil la nivel central si la nivel local”.

Presedintele considera judetul Bihor “o exceptie” de la aceasta regula datorita eforturilor depuse de autoritatile publice locale in atragerea de fonduri europene, concretizate in multitudinea de proiecte depuse.

In ceea ce priveste Masura 322 referitoare la renovarea satelor, Traian Basescu s-a declarat un sustinator al acesteia considerand-o unul dintre mecanismele de reducere a decalajelor dintre mediul rural si cel urban.

Intrucat prin proiectele depuse pana in prezent se solicita cu 3,2 miliarde de euro mai mult decat alocarea disponibila pentru aceasta masura, Presedintele considera ca trebuie sa se actioneze pe doua planuri:

  • la Bruxelles, pentru redistribuirea unor fonduri in cadrul bugetului alocat Romaniei (in acest caz trebuie sa se obtina consensul tuturor statelor membre pentru o pentru o redistribuire, o realocare in interiorul bugetului alocat Romaniei);
  • in cazul in care acest lucru nu este posibil, sa se aiba in vedere ca prin bugetul de stat pentru anul 2010 sa se aloce fonduri suplimentare care sa permita aprobarea si implementarea proiectelor ce nu vor putea obtine finantare prin PNDR.

Corina Zaharia,
www.fonduri-structurale.ro

Sursa: www.presidency.ro

Vizualizări: 62