Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fondurile Europene finanteaza parteneriate intre Regiunea Sud-Est, Romania si tarile din Bazinul Marii Negre, in perioada 2007-2013

Fondurile europene finanteaza parteneriate intre Regiunea Sud-Est, Romania si tarile din Bazinul Marii Negre, in perioada 2007-2013

Prima Conferinta Nationala despre noul Program de Cooperare in Bazinul Marii Negre a avut loc luni, 2 aprilie, la Galati. Conferinta face parte din campania de evenimente realizate pentru familiarizarea potentialilor beneficiari cu programul, potentialii parteneri romani si straini si ideile de proiecte care pot primi finantarea Programului de Cooperare in Bazinul Marii Negre. Conferinta a prilejuit prezentarea unor exemple de proiecte de cooperare transfrontaliera din perioada 2000-2006.
Programul aflat in faza avansata de elaborare si negociere cu Comisia Europeana va implica 10 tari, cel mai mare numar dintre toate programele de cooperare transfrontaliera in care Romania este implicata. Ministerul Integrarii Europene va gestiona programul in colaborare cu tarile eligibile: Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, Rusia, Turcia si Ucraina. Programul va fi supus aprobarii Comisiei Europene in a doua parte a anului 2007 si se adreseaza Consiliilor Judetene, Prefecturilor, Primariilor, Agentiilor de mediu, Camerelor de Comert, organizatiilor non-guvernamentale relevante, universitatilor si institutelor de cercetare din regiunile eligibile. Bugetul Programului este 17 milioane de EURO.

Obiectivele programului urmaresc, printre altele, dezvoltarea economica si sociala, imbunatatirea mediului din Regiunile Bazinului Marii Negre prin controlul factorilor de poluare umani si tehnologici, dar si promovarea parteneriatelor culturale intre comunitatile de pe Coasta Marii Negre. Programul de Cooperare in Bazinul Marii Negre promoveaza Politica Europeana de Vecinatate prin care Uniunea Europeana doreste crearea unei relatii speciale cu tarile vecine si intarirea cooperarii politico-economice, pe baza unui set comun de valori. Organizatiile si persoanele interesate pot accesa pentru mai multe informatii adresa Ministerului Integrarii Europene www.mie.ro, Sectiunea Dezvoltare Regionala - Cooperare teritoriala europeana la granitele externe ale UE.
La eveniment au participat reprezentanti ai structurilor regionale si locale, in calitate de potentiali beneficiari, precum si reprezentanti de la nivel central din cadrul Ministerului Transporturilor, Ministerului Mediului, Ministerului Educatiei si Cercetarii, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Culturii si Cultelor, Ministerului Administratiei si Internelor.

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Muzeului Stiintelor Naturii din Galati.

Sursa: Ministerul Integrarii Europene

Vizualizări: 68