Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri ex-ISPA pentru constructia variantei de ocolire Caransebes

In data de 20 noiembrie 2009, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A. a semnat contractul de lucrari pentru “Constructia variantei de ocolire Caransebes”.

Valoarea totala a contractului este de 30.229.926,21 euro (fara TVA) din care 75% din valoarea eligibila constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana prin Facilitatea ex-ISPA, restul sumei fiind asigurata de Guvernul Romaniei prin Bugetul de Stat.

Obiectivul contractului il reprezinta constructia variantei de ocolire a localitatii Caransebes, ca parte a proiectului ex-ISPA 2001/RO/16/P/PT/006 – “Reabilitarea DN 6, intre Drobeta Turnu Severin si Lugoj, km332+150 - km 495+800”.
Principalele avantaje ale constructiei variantei de ocolire Caransebes constau in prevenirea aparitiei aglomerarilor de trafic in localitate, asigurarea protectiei mediului si a sanatatii populatiei prin reducerea poluarii fonice, reducerea volumului de praf antrenat, precum si a noxelor eliminate de mijloacele de transport, imbunatatirea sigurantei circulatiei transferand traficul national si international in afara orasului.

Durata de implementare a contractului este de 24 luni de la data inceperii lucrarilor, la care se adauga perioada de garantie de inca 24 de luni.

Sursa: www.mt.ro

Vizualizări: 182