Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ce mai e nou in Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania - Bulgaria

La initiativa Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei, presa locala din cele sapte judete de pe malul romanesc al Dunarii s-a intalnit la un seminar care si-a propus informarea reprezentantilor mass-media privind stadiul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania –Bulgaria 2007-2013.

Cu un buget de peste 260 de milioane de euro, Programul se constituie intr-o sursa suplimentara de fonduri pentru dezvoltarea zonei de granita dintre Romania si Bulgaria, finantand proiecte de infrastructura, protectia mediului si dezvoltare economico-sociala derulate in comun de parteneri de pe ambele maluri ale Dunarii. Valoarea finantarilor ce pot fi atrase variaza intre 150.000 euro si 6 milioane euro.

Cu prilejul acestui seminar domnul Iuliu Bara, seful Autoritatii de Management a Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania –Bulgaria, a precizat ca saptamana viitoare, in cadrul comitetului de selectie a programului, vor fi selectate alte 25 de proiecte din cele 39 depuse la termenele din ianuarie si martie. In primul trimestru al anului viitor se anticipeaza ca peste 40 de proiecte de cooperare sa aiba contractele semnate si sa se afle in implementare.

Mesajul transmis presei locale participante in cadrul seminarului a fost acela de a promova oportunitatile oferite de acest program. Reprezentantii mass-media s-au declarat ingrijorati de faptul ca nu beneficiaza de indeajuns de multa sustinere din partea autoritatilor locale in promovarea programelor cu finantare europeneana si ca se lovesc adeseori de lipsa de transparenta a acestora.


Saptamana viitoare, pe 16 dec., la Calarasi, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei organizeaza conferinta anuala privind progresele inregistrate de Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria in cadrul careia vor fi prezenti atat reprezentanti ai presei centrale, cat si ai presei locale. Printre invitati se vor numara si beneficiari romani si bulgari care isi vor prezenta experienta privind atragerea de fonduri europene.

Sursa: MDRL

Vizualizări: 104