Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Maramuresul va derula un proiect pilot de informatii pentru accesarea fondurilor europene

Prefectul Gyöngyike Böndi a declarat ca judetul Maramures a fost ales de catre reprezentanti ai Guvernului Olandei, alaturi de judetele Galati si Mures, pentru implementarea unui proiect pilot de informatii in vederea oferirii de informatii beneficiarilor de fonduri comunitare.
Proiectul de implementare pilot beneficiaza de sprijin in cadrul programului PHARE de infratire dintre Romania - Olanda, intitulat „Procesul de descentralizare si deconcentrare coordonat de administratia centrala”.
Prefectul de Maramures a spus: „Pentru implementarea proiectului in judetul Maramures a fost realizata o asociere intre Institutia Prefectului si Consiliul judetean pentru a putea fi desfasurate activitati de intarire a capacitatii institutionale si de obtinere a unor avantaje pentru utilizarea cu succes a instrumentelor financiare ale Uniunii Europene. Biroul de informare va avea sediul in Palatul Administrativ.. in cadrul acestui punct de lucru isi vor desfasura activitatea doi angajati ai Institutiei Prefectului si doi angajati ai Consiliului judetean, fiecare dintre acestia fiind nominalizati de catre conducerea celor doua institutii publice. Nu a fost stabilita data deschiderii oficiale a biroului de informatii europene, insa pentru derularea rapida a proiectului sunt asteptati sa soseasca in judetul nostru expertii olandezi Rolf Hunink si Marc van de Muyzenberg, care vor oferi suportul tehnic necesar functionarii biroului. Scopul infiintarii acestui punct de informare este de sprijinire directa a potentialilor beneficiari ai fondurilor comunitare din Maramures”.
Implementarea proiectului, functionarea biroului de informatii europene si impactul asupra grupurilor tinta stabilite de catre cei patru angajati va fi evaluat de catre Unitatea Centrala pentru Reforma Administratiei Publice din Ministerul de Interne si Reformei Administrative.
Metodele de lucru si rezultatele obtinute de catre angajatii biroului de informatii europene, ce urmeaza sa fie infiintat curand in Maramures vor constitui, pentru viitor, model de implementare pentru celelalte judete ale Romaniei.

Prefectura judetului MARAMURES - 16.04.2007

Vizualizări: 98