Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

CE a aprobat un nou proiect de mediu in Regiunea Nord-Vest

La 24 februarie 2010, Comisia Europeana a aprobat finantarea unui nou proiect major pentru Romania, in cadrul POS Mediu, Axa 1 “Extinderea si modernizarea sistemelor de apa si apa uzata”. Proiectul “Extinderea si modernizarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Bistrita – Nasaud” a carui valoare este de 83 milioane euro, din care 64 milioane euro reprezinta finantare europeana prin Fondul de Coeziune, urmeaza sa se deruleze in perioada 2010 – 2013.

Prin implementarea proiectului se vor reabilita statiile de tratare, conductele de aductiune si se va extinde sistemul de distributie a apei potabile. In paralel cu reabilitarea statiilor de pompare existente, se vor construi statii de pompare noi. Sistemul de canalizare se va extinde si se vor construi 4 statii de epurare cu treapta tertiara.

Proiectul ca fi derulat pentru localitatile Bistrita, Nasaud, Telciu, Sangeorz Bai, Maieru, Beclean si Feldru.

Beneficiarii proiectului vor fi aproximativ 134.000 locuitori. Procentul de conectare la sistemul de canalizare va atinge 91% in localitatile mentionate, prin conectarea suplimentara a 30.034 de locuitori. 98% din populatie va fi conectata in final la reteaua de apa potabila, prin conectarea suplimentara a unui numar de 18.389 locuitori.

Sursa: OI POS Mediu Cluj

Vizualizări: 83