Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Danemarca a primit acordul Comisiei Europene pentru Politica sa de Coeziune 2007-2013

Vladimír Špidla, Comisarul european pentru Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si ªanse Egale, a felicitat alaturi de dna Danuta Hübner, Comisar european pentru politica regionala, autoritatile daneze pentru incheirea negocierilor cu Comisia Europeana in ceea ce priveste planul national si prioritatile nationale ale Danemacei. Danemarca este al patrulea stat membru al carui Politica de Coeziune a fost aprobata. In Cadrul National Strategic de Dezvoltare (CNSD) este prevazut cum cele 510 milioane de euro vor fi utilizate de Danemarca in cei 7 ani, pentru dezvoltarea regionala.
“Strategia daneza promoveaza calitatea si intenstitatea investitiilor in domeniul resurselor umane.” spune Špidla. “Cu prioritatile alese de Danemarca, angajatii vor fi capabili sa se adapteze schimbarilor. Deasemenea strategia va sprijii angajarea si va promova incluziunea sociala.”, mai adauga Špidla.
Prioritatile , asa cum arata CNRS-ul, vor sa faca economia Danemarcei sa devina una dintre cele mai competitive si dinamice din lume pana in 2015.
Cele doua programe operationale prin care Danemarca doreste sa-si transpuna prioritatile sunt Innovation and Knowledge, finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala si programul More and Better Jobs ce va primi finantare ptin Fondul Social European.
Danemarca a trimis Comisiei Europene CNRS-ul pe 30 noiembrie 2006, ea a devenit a patra tara ale carei prioritati au fost aprobate de CE dupa Malta, Grecia si Austria.

Sursa: DG Regio

Vizualizări: 120