Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Guvernul a deblocat angajarile in AM-uri!

Guvernul a aprobat astazi, 7 aprilie 2010, o ordonanta de urgenta privind masurile de ocupare a posturilor in sectorul bugetar, prioritate urmand sa aiba structurile care gestioneaza fondurile europene.

“Avand in vedere ca ordonanta de urgenta 34/2009 stabileste ca doar 15% din posturile din posturile care devin vacante se pot ocupa prin concurs, la nivelul fiecarui ordonator principal de credite, Guvernul a luat astazi cateva masuri in principal pentru intarirea structurilor care au ca obiect de activitate gestionarea asistentei financiare comunitare, pentru a evita blocajele ce pot aparea in procesul de absorbtie a fondurilor europene”, a anuntat anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Ocuparea posturilor vacante la nivel guvernamental se va face cu aprobarea Executivului, dupa o centralizare a tuturor posturilor vacante de la toti ordonatorii principali de credite si cu incadrarea in procentul de 15% stabilit.

Centralizarea se va realiza de catre Ministerul Finantelor Publice, pana la data de 15 a fiecarei luni, pentru luna anterioara. Prioritate in ocuparea posturilor vacante vor avea structurile care se ocupa de gestionarea fondurilor europene.

„Scopul ordonantei de urgenta aprobate astazi de Guvern este de a rezolva, in primul rand, una dintre prioritatile strategice ale Guvernului, si anume, absorbtia fondurilor europene”, a mai declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, adaugand ca ocuparea posturilor se va putea face prin doua modalitati, folosindu-se doua tipuri de acte normative:

  • Memorandum – pentru transmiterea de posturi vacante de la un ordonator principal de credite la altul, in structurile care au atributii in gestionarea fondurilor europene.
  • Hotarare de Guvern – pentru redistribuirea de posturi vacante si a fondurilor aferente acestor posturi, intre bugetele ordonatorilor principali de credite ai bugetului de stat.

Sursa: www.gov.ro

Vizualizări: 95