Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Peste 2.200 de proiecte ale tinerilor fermieri vor primi finantare europeana

APDRP va incheia contracte de finantare pentru 2.290 de proiecte din cadrul Masurii 112 „Instalarea tinerilor fermieri” a PNDR. Toate aceste proiecte au fost depuse in sesiunea de desfasurata in perioada 21 septembrie – 30 noiembrie 2009.

Valoarea totala eligibila a proiectelor selectate pentru finantare nerambursabila in cadrul acestei masuri de investitii este de 48,76 milioane de euro.

In sesiunea mentionata, pentru Masura 112 au fost depuse 2.702 proiecte conforme, cu o valoare totala de 57,87 de milioane de euro. Alocarea financiara disponibila a fost de 55 de milioane de euro, astfel incat toate proiectele declarate eligibile au fost selectate pentru a primi finantare.


Tinerii fermieri au solicitat sprijin financiar pentru dezvoltarea unor activitati diverse, dintre care cele mai accesate au fost cele pentru apicultura si ferme vegetale. De asemenea, beneficiarii vor putea dezvolta si exploatatii floricole dar si horticole.
Finantarea nerambursabila in cadrul acestei Masuri este de 100%, dar nu va depasi 25.000 de euro pentru fiecare proiect.

Suma maxima (25.000 de euro) a fost obtinuta de 1.337 de proiecte, exploatatiile agricole vizand apicultura, culturile de camp sau cresterea animalelor.

Beneficiarii selectati pentru finantare vor fi notificati in vederea semnarii contractului la sediile Centrelor Regionale de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.

Sursa: APDRP

Vizualizări: 59