Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Intrebari frecvente in cadrul POSDRU

AM POSDRU a publicat o lista cu cele mai frecvente intrebari adresate de potentialii beneficiari atat catre Autoritatea de Management, cat si catre Organismele Intermediare, intrebari insotite si de raspunsurile oficiale oferite.

Intrebari


In situatia in care solicitantul si partenerii sunt din aceeasi regiune de dezvoltare, unde se incadreaza proiectul din punct de vedere al clasificarii: proiect implementat national, multi-regional sau sectorial?

Clasificarea respectiva (proiecte multi-regionale, sectoriale etc) nu are in vedere provenienta beneficiarului si a partenerilor, ci aria de implementare a proiectului. Prin urmare, chiar daca, solicitantul si partenerul/partenerii provin din aceeasi regiune, proiectul poate fi multi-regional, national sau sectorial in masura in care grupul-tinta provine din doua sau mai multe regiuni de dezvoltare, grupul-tinta provine din toate regiunile de dezvoltare ale Romaniei, respectiv proiectul se adreseaza unui intreg sector de activitate.

Poate aplica pentru a obtine finantare din POSDRU o organizatie care s-a infiintat in cursul anului curent/precedent ?

Pentru o organizatie care s-a infiintat in cursul anului curent/precedent nu poate fi evaluata capacitatea financiara, in calitate de solicitant, aceasta neavand bilantul contabil pe ultimii doi ani de activitate. Potrivit Ghidului solicitantului–Conditii generale, puteti depune un proiect in parteneriat, pentru evaluarea criteriului de eligibilitate privind capacitatea financiara si operationala vor fi avute in vedere existenta resurselor administrative si existenta surselor de finantare stabile pentru parteneriatul dezvoltat, si nu pentru fiecare membru in parte.

Pentru a consulta Lista completa a intrebarilor frecvente din cadrul POSDRU, click aici

Sursa: AM POSDRU

Vizualizări: 85